Vacanta

Noi informații despre plajele de pe litoral și apa Mării Negre. Anunțul făcut de ministrul Turismului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Marti, 20 Iunie 2023, ora 22:03

78 citiri

Noi informații despre plajele de pe litoral și apa Mării Negre. Anunțul făcut de ministrul Turismului

Turiști în apa Mării Negre FOTO captură YouTube

Ministrul Radu Oprea a declarat marţi că nu a ajuns niciun fel de pericol către plajele din România şi litoralul este sigur, se poate înota în apa mării fără probleme. Ministrul a mai arătat că există partea de război hibrid şi crede că este o dezinformare informaţia privind pericolul de pe litoral.

Ministrul Radu Oprea a precizat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că nu este riscant să mergem pe litoral.

”Am verificat cu instituţiile abilitate calitatea apei în fiecare zi şi nu există niciun risc de holeră şi spun lucrul acesta foarte apăsat şi hortărât să se audă”, a spus ministrul Economiei şi Turismului, el aprecizând că atât DSP-ul ldin Tulcea, cât şi cel din Constanţa fac aceste verificări pe tot litoralul şi nu este niciun fel de pericol.

”Eu spun că este o dezinformare astăzi. A fost un eveniment în Ucraina cu acel baraj dar este foarte multă apă este o distanţă, nu a ajuns niciun fel de pericol către plajele din România şi litoralul este sigur, se poate înota în apa mării fără probleme. Vrem să avem cât mai mulţi turişti români şi străini pe litoralul românesc, am văzut poziţii ale patronatelor din turism, ale instituţiilor care fac verificări ale calităţii apei”, a spus Oprea.

Ministrul a mai afirmat că ”nu este nicio bază reală în zvonurile care au apărut şi care s-au propagat în social media”.

”Eu nu uit niciodată că există partea de război hibrid. Cred că este o dezinformare. Parte din hotelieri au venit şi cu această ipoteză, spunând că sunt interesaşi să vină un aport de turişti din România, pentru că ştim numărul de turişti care merg în Grecia, Bulgaria, Turcia.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.