Vacanta

Supranumită ”Insula de Aur a Cretei”, abundă în plaje exotice. Locul părăsit din Grecia ce pare rupt din alt continent

3 minute necesare pentru a citi articolul

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 04:36

777 citiri

Supranumită ”Insula de Aur a Cretei”, abundă în plaje exotice. Locul părăsit din Grecia ce pare rupt din alt continent

Insula Chrissi, Grecia FOTO Twitter/ Breeze

Grecia, țara elenă cu mii de insule, care mai de care mai spectaculoase, continuă să surprindă turiștii dornici să exploreze comorile ascunse ale naturii.

La aproximativ 15 kilometri sud de Creta, există o insulă nelocuită, numită Chrissi, care are plaje exotice și o natură protejată, ce este supranumită ”Insula de aur a Cretei”, conform discovergreece.com.

Numele vine de la culoarea nisipului care strălucește de-a dreptul pe toate plajele. Insula este foarte mică, având o suprafață de circa 6 kilometri pătrați și o lungime de numai 7 kilometri. Apa este foarte limpede, are scoici colorate și în aer plutește mirosul de cedru.

Insula nu a fost întotdeauna părăsită. Chrissi a fost locuită în epoca bronzului și în cea romană. Dar istoria sa este mai degrabă legată de natură decât de oameni.

Scufundată în urmă cu aproximativ 350.000 de ani, acum abundă în scoici fosilizate și are una dintre cele mai mari păduri naturale de cedru din Europa, la care se adaugă peste 120 de specii de păsări migratoare. Face parte din rețeaua Natura 200, adică este un mediu protejat în Europa.

Se organizează numeroase excursii cu barca de la insula Creta pe insula Chrissi, drept urmare este accesibilă și ușor de explorat.

Atracțiile insulei Chrissi

Plaja Vougiou Mati

Pe această plajă vă vor lăsa bărcile ce pleacă din orașul Ierapetra, având un mic golf stâncos în partea stângă și o plajă lungă în dreapta. Plaja Vougiou Mati este o opțiunea bună când așteptați barca pentru a vă întoarce sau când sunt valuri agitate pe plajele dinspre nord.

Plaja Vages

Lungă și nisipoasă, cu apă turcoaz de mică adâncime, care este de obicei calmă, Veges Beach este o alegere excelentă pentru a lenevi după-amiaza.

Plaja de Aur

O plimbare de numai 10 minute vă va duce la cea mai populară plajă de pe insula Chrissi. Denumită oficial Plaja Belegrina, și-a câștigat numele datorită incredibilei întinderi de nisip strălucitor care te întâmpină, extinzându-se chiar în apa uimitor de limpede.

Scoicile fosilizate

Aproximativ 50 de tipuri diferite de corali și scoici sunt încorporate în roca vulcanică de-a lungul țărmurilor nordice. Le veți găsi pe plajele din Belegrina, Hatzivolakas și Kataprosopo.

Biserica Agios Nikolaos

Îndreptându-te spre țărmul nord-vestic al insulei Chrissi, vei găsi această bisericuță despre care se crede a fi din secolul al XIII-lea, precum și urme ale unei așezări minoice și romane, inclusiv trei morminte sculptate și un far.

Fragou Mnima

O mică plajă la est de pădurea de cedri, cu o mlaștină sărată în apropiere. Fundul mării nu este la fel de nisipos aici, așa că apa este adesea mai liniștită.

Pădurea de cedri

Pentru cea mai bună vedere asupra pădurii de cedri, urcați pe dealul Kefala, chiar la est de plaja Belegrina. Se crede că mulți copaci au peste 200 de ani, cu rădăcini duble față de înălțimea copacului, special adaptate la nisip.Citeste articolul complet pe ziare.com

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *