Fără categorie

Tânărul înjunghiat în Grădina Botanică respiră fără ajutorul aparatelor și a oferit date anchetatorilor

4 minute necesare pentru a citi articolul

Emanuel Bădică, tânărul de 20 de ani înjunghiat marţi după-amiază în Grădina Botanică, împreună cu o adolescentă care şi-a pierdut viaţa în urma atacului, respiră de joi fără ajutorul aparatelor. Starea lui este în continuare critică, cu prognostic rezervat, potrivit Gazeta de Sud.

Atac cu cuțitFoto: DreamsTime

„În toată experienţa mea de medicină de urgenţă, nu am văzut atâta agresivitate la un tânăr”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, director medical la SJU Craiova, când a fost întrebată despre gravitatea rănilor provocate de ucigaş, un adolescent de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova.

În cursul zilei de joi, medicii i-au redus sedarea pentru o evaluare neurologică completă. Apoi au decis deconectarea de la aparatul de ventilaţie mecanică, în condiţii de siguranţă.

Potrivit Digi 24, Emanuel Bădică chiar ar fi avut puterea să stea de vorbă cu anchetatorii și le-a spus varianta sa a celor întâmplate.

Adolescentul de 17 ani care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani și rănit grav un tânăr de 20 ani a insistat că nu le cunoaște pe cele două victime, potrivit avocatului său, scrie Știri Craiova. Totul ar fi pornit de la faptul că băiatul care este internat acum în spital l-ar fi agresat în momentul în care elevul de la Colegiul Militar i-a abordat în Grădina Botanică din Craiova. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de omor și tentativă de omor.

Băiatul de 17 ani le-a povestit anchetatorilor că a venit din localitatea doljeană Calopăr, unde locuiește, în Craiova, și a mers în Grădina Botanică pentru a se plimba, a afirmat avocatul Florin Ciocoiu, care îl reprezintă pe tânărul acuzat de omor și tentativă de omor.

Băiatul a susținut că a pornit un conflict cu tânărul de 20 de ani când s-a uitat insistent la fata de 14 ani.

„Celălalt băiat i-a spus că n-are voie, de ce se uită la ea, și i-a dat doi pumni, în falcă și în stomac”, a povestit apărătorul elevului de la Colegiul Militar.

„Exces de furie”

„El, atunci, a avut un exces de furie și a deschis rucsacul, ghiozdănelul, a scos mănușile și cuțitul. S-a dus după băiat, care a văzut ce s-a întâmplat (că a scos un cuțit n.r.), și a fugit. S-a dus după el și l-a doborât, l-a înjunghiat, dup-aia s-a dus după fată, pentru că îi era frică să nu spună fata ce a văzut, asta a fost motivația lui”, a mai declarat avocatul.

După atac, băiatul de 17 ani și-a pus o mască și a fugit din Grădina Botanică. Acesta a susținut insistent că nu îi cunoștea pe cei doi, potrivit aprărătorului, și că a comis atacul din furie.

Anchetatorii au găsit în rucsacul criminalului mănuși, o mască și un cuțit de vânătoare cu o lamă de 19 cm, despre care a spus că l-a „uitat” acolo.

„Îi pare rău pentru fată, dar pentru băiat mai puțin”

Întrebat de procuori dacă îi pare rău pentru fapta comisă, adolescentul a spus că regretă doar că a omorât-o pe fată, nu și pe tânărul care se zbate acum între viață și moarte în spital.

„A spus că îi pare rău pentru fată, răspuns la care noi am rămas puțin blocați. Și doamna procuror și eu am întrebat (dacă și n.r.) pentru băiat și a zis da, și pentru el, dar mai puțin, pentru că puteam să găsesc altă soluție să rezolv conflictul”, a povestit avocatul.

Avocatul susține că este prematur pentru a aprecia ce pedeapsă primi elevul de 17 ani, dar apreciază că poate sta după gratii între 3 și 10 ani, având în vedere că e minor și că și-a recunoscut fapta, printre altele.

Tânărul va fi supus unei expertize psihiatrice, măsură obligatorie în asemenea cazuri.

Cine este atacatorul

Atacatorul, în vârstă de 17 ani, este fiul unui polițist de la IPJ Dolj, care lucrează la o secție rurală.

Băiatul de 17 ani este elev în clasa a XI-a la Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave, conform reprezentanților liceului.

  • „Pe parcursul celor trei ani de studii în instituția noastră, elevul a avut rezultate bune la învățătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave.
  • A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfășurate în cadrul proceselor de selecție, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal.
  • Conducerea instituției de învățământ va pune la dispoziția autorităților care desfășoară cercetările penale toate datele și informațiile necesare. În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav”, a transmis Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova, scrie News.ro.

Pentru a fi admis la un colegiu național militar, elevul trebuie să participe la o selecție ce durează o zi și constă în probe psihologice (test de aptitudini și chestionar de personalitate), probe fizice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență) și interviu de evaluare finală.

În România, există cinci colegii naționale militare, iar absolvenții au șansa de a face carieră în Armata României, potrivit MApN. (sursă foto Dreamstime)

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *